PRIVATUMO POLITIKA

1. Bendrosios nuostatos

1.1. Ši privatumo politika (toliau – Privatumo politika) yra parengta remiantis 2018 m. gegužės 25 d. atnaujintu Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (toliau – BDAR) Letuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu bei kitais teisės aktuose nustatytais asmens duomenų tvarkymo reikalavimais.

1.2. Šia Privatumo politika reglamentuojama interneto svetainės www.bukimstilingi.lt (toliau – Interneto sveitainė) vartotojų pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo bei saugojimo principus ir tvarką. 

1.3. Remiantis šia Privatumo politika, asmens duomenų valdytoja yra įmonė MB „Lipstra“ (toliau – Įmonė), įmonės kodas 304811754, adresas Apkasų g. 19-38, LT-08225, Vilnius.

1.4. Duomenų valdytojas už asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą atsako įstatymų nustatyta tvarka.

2. Asmens duomenų rinkimo ir naudojimo tvarka

2.1. Interneto svetainėje BukimStilingi.lt asmens duomenys renkami ir naudojami elektroninės prekybos tikslais.

2.2. Vartotojui užsisakant prekes Interneto svetainėje, renkami tokie duomenys kaip vardas, pavardė, adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, IP adresas.

    2.2.1. Pateikdamas asmens duomenis užsakymo metu, vartotojas patvirtina, kad jie yra teisingi.

    2.2.2. Šie asmens duomenys naudojami prekių pristatymui, sąskaitos faktūros išrašymui bei siuntimui.

2.3. Vartotojui registruojantis Interneto svetainėje, renkami tokie asmens duomenys kaip vardas, pavardė, el. Pastas, tel. nr., IP adresas.

    2.3.1. Šie asmens duomenys naudojami siekiant vartotojui suteikti galimybę prisijungti prie asmeninės paskyros, matyti savo pirkimo istoriją ar nebaigtus užsakymus.

2.4. Esant vartotojo sutikimui, siunčiami naujienlaiškiai, aktualūs pasiūlymai, naujienos apie prekes, akcijas. Kiekvienas vartotojas gali nesutikti (atsisakyti) šios informacijos siuntimo.

2.5. Asmens duomenys yra perduodami tik patikimoms, su kuriomis yra sudarytos sutartys, trečiosioms šalims, siekiant elektroninės prekybos tikslų įgyvendinimo:

  • Įmonėms teikiančioms kurjerių paslaugas.
  • Prekių tiekėjams, jei jie prekes pristato tiesiogiai vartotojui.
  • Teisėsaugos institucijoms Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

3. Slapukai

3.1. Interneto svetainėje BukimStilingi.lt yra naudojami slapukai (angl. cookies). Slapukai – tai maži tekstiniai dokumentai, turintys unikalius identifikacinius numerius, kurie perduodami iš Interneto svetainės į vartotojo kompiuterį.

3.2. Unikalus slapuko numeris identifikuoja vartotojo naršyklę kiekvieną kartą jam apsilankius BukimStilingi.lt svetainėje. Todėl, slapukai jokios asmeninės informacijos (tokios kaip vardas, pavardė ir kt.) apie vartotoją neįsimena.

3.3. Vartotojas apsilankęs svetainėje slapukų gali atsisakyti arba juos išjungti, tačiau tai gali įtakoti kai kurių puslapio funkcijų veikimą.

3.4. BukimStilingi.lt svetainėje naudojami slapukai:

  • Currency – išsaugoja numatytos valiutos kodą, pagal kurį vartotojui atvaizduojamos prekių kainos rodomos atitinkama valiuta.
  • Language – išsaugoja numatytos kalbos kodą, pagal kurį kito apsilankymo metu svetainę užkrauna numatyta kalba.
  • PHPSESSID – išsaugoja informaciją apie vartotojo prisijungimą, prekių palyginimo/krepšelio ar norų sąrašo duomenis, kad kito apsilankymo metu būtų rodomi reikalingi duomenys.

3.5. BukimStilingi.lt svetainėje taip pat įdiegti tokie įrankiai kaip Google Analytics, Google Adwords, Facebook pixel, Tawk.to. Šių įrankių slapukai taip pat įrašomi į vartotojo kompiuterį.

    3.5.1. Šie slapukai nerenka ir neįsimena jokių asmeninių vartotojo duomenų. Jie skirti tik vartotojo veiksmų BukimStilingi.lt svetainėje sekimui.

    3.5.2. Minėtų įrankių slapukų pagalba renkama informacija yra naudojama BukimStilingi.lt svetainės vidinei analizei bei padeda tolimesniam svetainės veikimo tobulinimui.

4. Asmens duomenų saugojimas, papildymas ar pašalinimas

4.1. Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino jų panaudojimo ir pakeitimų.

4.2. Interneto svetainėje BukimStilingi.lt yra įdiegots fizinės ir techninės priemonės, siekiant apsaugoti visa informaciją, kuri yra renkama elektroninės prekybos tikslais.

4.3. Po paskutinio apsilankymo Interneto svetainėje, vartotojo duomenys yra saugomi maksimaliai 2-jus metus. Pasibaigus šiam terminui, duomenys ištrinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.

4.4. Esant poreikiui, vartotojas prisijungęs prie asmeninės paskyros gali pakeisti ar atnaujinti savo asmeninius duomenis.

4.5. Vartotojas turi teisę kreiptis į Įmonę dėl asmeninių duomenų tvarkymo.

    4.5.1. Vartotojas gali kreiptis į Įmonę dėl asmens duomenų naudojimo ir tvarkymo apribojimų. Tokiu atveju, duomenys nebebus tvarkomi, tik saugomi.

    4.5.2. Vartotojas gali kreiptis į Įmonę dėl asmens duomenų pašalinimo.

    4.5.3. Po prašymo dėl asmens duomenų pašalinimo, Įmonė įsipareigoja maksimaliai per 21 darbo dieną po prašymo pateikimo juos pašalinti.

    4.5.4. Dėl asmens duomenų rinkimo, tvarkymo apribojimų, ar dėl duomenų pašalinimo, vartotojas kreiptis turėtų el. Paštu info@bukimstilingi.lt arba tel. nr. +370 677 94735

5. Baigiamosios nuostatos

5.1. Visi klausimai bei prašymai dėl duomenų rinkimo, tvarkymo, saugojimo ar pašalinimo, Įmonei turi būti pateikiami el. paštu info@bukimstilingi.lt

5.2. Įmonė įsipareigoja vartotojams pateikiusiems prašymus ar klausimus, atsakyti ne vėliau kaip per 21 darbo dieną nuo užklausos pateikimo.